Youth for Christ Kampen

"Ruimte voor Jongeren"

Archief

Nieuws

25 Febr 2013Wethouder Lidi Kievit op bezoek bij Ladiesnight Youth for Christ Kampen.
De laatste vrijdagavond in de maand is Jongerencentrum De Mix gereserveerd voor ladies only! O.a. nagellaktrends, boytalk  (Jan Kooijman) en goede gesprekken zijn de ingrediënten voor onze  succesvolle meidenavonden.

Sterke vrouwen gesignaleerd!

Zo hebben wij op de Ladiesnight van februari hoog bezoek gehad! Lidi Kievit-Braakman, wethouder Maatschappij van gemeente Kampen, heeft onder het genot van een rijk gevulde kitkattaart ons verteld over haar levensloop.

Lidi heeft door veel lef, een positieve instelling en doorzettingsvermogen haar leven als fysiotherapeut een hele andere wending gegeven. Maar wat maakt een vrouw eigenlijk sterk? Zijn het haar talenten, opleiding, geloof, sociale  vaardigheden of ben je sterk als je gewoon jezelf kunt zijn?
We  hebben foto's meegenomen van vrouwen die ons inspireren en naast Beyoncé, prinses Maxima of moeder Theresa kwamen we er samen achter dat je het ook dichterbij kunt zoeken! Je zus, je tante, eigenlijk iedere vrouw beschikt over eigenschappen die haar tot een supervrouw maken.

Wil jij je hart ook luchten over Jan of over alle andere dingen in je dagelijks leven? Of chill je liever je avond weg en ben je tussen de 12 en 17 jaar? De deur van Venestraat 8 staat ook voor jou open! De eerstvolgende avond vind je op facebook.com/ladiesnights.kampen.

Naast de ladiesnights organiseert YFC ook girlsnights voor meiden van 12 tot 14 jaar.

Eerstvolgende girlsnight zaterdag 2 maart van 19.00 tot 21.00 (thema all you need is love)
Eerstvolgende ladiesnight vrijdag 26 april van 19.00 tot 22.00 (maart valt uit i.v.m. Pasen)

24 Nov 2012Burgemeester bakt pannekoeken bij Youth Beta
Burgemeester Koelewijn bakt pannekoeken bij Youth BetaBort Koelewijn, burgemeester van Kampen, liet zich afgelopen maandagavond van een verrassende kant zien. In de Mix, het jongerencentrum van Youth for Christ Kampen aan de Venestraat bakte hij samen met jongeren Sandra, Joanan en Matthijs pannekoeken voor de Youth Beta-groep. De jongeren smulden er flink van en ook de burgemeester liet het zich goed smaken.

Zowel de Youth Alpha als Youth Beta starten altijd met gezamenlijk eten. Meestal kookt een vrijwilliger voor de jongerengroep, maar aan vrijwillige kokers is altijd behoefte. Coördinator Evelien van Eekeren van Youth Beta maakte op de maatschappelijke stagemarkt een praatje met burgemeester Koelewijn en hij bleek bereid een keer het eten te verzorgen. De burgemeester koos voor pannekoeken en dit lieten de jongeren zich prima smaken. De jongeren vonden het leuk om de burgemeester zo gewoon tussen hen te hebben. Bovendien kon de burgemeester zo op een ongedwongen manier kennis nemen van dit deel van het werk van Youth for Christ Kampen.

De nieuwe Youth Beta cursus start weer in eind januari / begin februari 2013. Geïnteresseerde jongeren kunnen sfeer proeven en kennis maken met de cursus op 10 december 2012. Ze zijn dan van harte welkom bij het zgn. ‘knalfeest’ van de huidige Youth Beta-groep van 18.30 – 21.30 uur (inclusief eten) in de Mix (Venestraat). Opgeven hiervoor kan telefonisch via 038-3322715 of youthbeta@yfckampen.nl

07 Nov 2012Maatschappelijke stagiaires bij Youth for Christ Kampen
Youth for Christ Kampen aanwezig bij grootste vrijwilligersmarkt ooit in Kampen
“Maatschappelijke stagiaires weer gestart bij Youth for Christ Kampen”
Youth for Christ Kampen heeft na lange tijd zich weer open gesteld voor maatschappelijke stagiaires. Dit gebeurde op 9 oktober 2012 jl. de grootste vrijwilligersmarkt voor maatschappelijke stages ooit in Kampen in het VIA, de combinatieschool voor het vmbo van het Ichthus en Almere College aan de Flevoweg. De markt werd geopend door burgemeester Bort Koelewijn.

Vanaf schooljaar 2011-2012 werden Maatschappelijke Stages voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs verplicht. Om het de Kamper leerlingen wat gemakkelijker te maken zet de Vrijwilligerscentrale, inmiddels onderdeel van de Stichting Welzijn in Kampen, al enkele jaren een markt op touw. Na een jaar afwezigheid was Youth for Christ Kampen weer aanwezig met een stand.

Dit leidde tot het resultaat dat 4 jongeren graag hun maatschappelijke stage wilden lopen bij Youth for Christ Kampen en wel bij het vrijdagavond jongerencafé. Daarmee is Youth for Christ Kampen ook ‘volgeboekt’ dit najaar en winter.

In februari 2013 zal de volgende markt gehouden worden. Youth for Christ Kampen heeft zich hiervoor wederom aangemeld.

30 Okt 2012Youth for Christ Kampen actief bij NBG Bijbelquiz
Een enthousiast team van vrijwilligers van Youth for Christ Kampen heeft op 30 oktober 2012 meegedaan met de Kamper Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). De quiz stond onder leiding van burgemeester Bort Koelewijn en werd gehouden in het Ichthus College. Het team van Youth for Christ Kampen werd 3e.

Youth for Christ Kampen was uitgenodigd voor de NBG Bijbelquiz om mee te doen door ds. J. Bouma die als voorzitter van de lokale werkgroep fungeert. Ds. J. Bouma is tevens lid van het Comité van aanbeveling van Youth for Christ Kampen.

Een enthousiast team van vrijwilligers van Youth for Christ Kampen deed mee. Niet omdat vrijwilligers van Youth for Christ perse zulke Bijbelkenners zijn, maar wel omdat we de Bijbel wel serieus nemen en we positieve aandacht voor de Bijbel ondersteunen.

Dit leidde tot het resultaat dat het team een fraaie 3e plaats haalde.

03 Okt 2012Activiteiten Youth for Christ Kampen zijn gestart!
Youth for Christ Kampen is weer gestart met haar activiteiten voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Youth Alpha (met meer dan 30 deelnemers!) en het wekelijkse vrijdagavondjongerencafé waren al gestart, maar afgelopen weekend was ook de start van SuperWoman met de Ladiesnight en de nieuwe “Girlsnights”(speciaal voor de jongere meiden vanaf 12 jaar). En op maandag 1 oktober startte uiteindelijk ook de Youth Beta cursus. Met een startavond van vrijwilligers werd de start van het seizoen al eerder feestelijk gevierd.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden elders op deze site.

14 Sept 2012facbookpagina de Mix op vrijdagavond
Sinds begin mei is er een facebookpagina voor de vrijdagavond

https://www.facebook.com/demix.vrijdagavond