Youth for Christ Kampen

"Ruimte voor Jongeren"

Youth Alpha - de cursus


Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je bij de Youth Alpha! Stel al je vragen en praat met andere jongeren over verschillende thema’s. De Youth Alpha is een kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens twaalf avonden en een weekendje praten we over de thema’s: ‘Wie is Jezus?’, ‘Kan je zeker zijn van je geloof?’ en ‘Hoe leidt God je?’. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën en je ontdekt altijd iets nieuws.

Promo film: https://www.youtube.com/watch?v=MZvSg1FXwj8&t=2s

Voor wie?

De Youth Alpha is er voor jongeren vanaf 13+ jaar en die naar het voortgezet onderwijs (2e klas) gaan.

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint om 18.30 uur met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd is het tijd om even te ontspannen op een van de banken, een potje tafelvoetbal te spelen of als je pech hebt om af te wassen. Natuurlijk zorgen we voor genoeg koek en snoep. Hierna luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Tijdens de hele avond is er een gezellige sfeer en wordt er veel met elkaar gelachen.

 

Programma

18.30 Lekker samen eten

19.30 Koffie, thee, fris, koek, snoep en de afwas

20.00 Praatje door de “Praatjesmaker”

20.30 Gespreksgroepjes

21.15 Afsluiten

21.30 Einde avond

 

Wat kost Youth Alpha?

Maaltijd: € 2,50

Weekend : € 25,-

 

Inloopavonden

De eerste drie avonden zijn er om je te laten proeven van deze cursus. Je mag vrijblijvend binnenlopen om te kijken of het wat voor je is. Het geeft niet als je nog maar weinig weet en het maakt niet uit of en bij welke kerk je evt. hoort. Je mag ook gerust één keer komen kijken en daarna nooit meer. De eerste drie keer zijn absoluut vrijblijvend. Maar na elke keer heb je zeker nieuwe vrienden gemaakt. Je mag natuurlijk ook gerust je eigen vrienden meenemen!

 

Waar:

Jongerencentrum De Mix

Venestraat 8

8261 KE Kampen.

 

Wanneer:

Het nieuwe seizoen start op maandag 2 september 2019

 Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten over de Youth Alpha, of wil je je aanmelden voor het nieuwe seizoen? Dan kan je contact opnemen met Bas Schinkel via youthalpha@yfckampen.nl of 06-13339630.

  

Youth Alpha op Facebook: https://www.facebook.com/YouthAlphaKampen