Youth for Christ Kampen

"Ruimte voor Jongeren"

Youth Bèta - de cursus

Vind je het leuk en interessant om leeftijdsgenoten te ontmoeten, te leren kennen en met hen te praten over je geloof? Wil je iets ontdekken of verder ontwikkelen binnen je eigen geloof, het geloof van de ander en bij God? Dán is Youth Bèta iets voor jou!


Wat is Youth Bèta?
De Youth Bèta zijn avonden die gehouden worden in Jongerencentrum De Mix, Youth for Christ. Het is een vervolg voor de jongeren die een stukje van God gevonden hebben bij de Youth Alpha.


Het is goed om het geloof onder woorden te brengen. Met elkaar te discussiëren en vragen te stellen, zo kunnen we van elkaar te leren. Wat geloof je nou eigenlijk en wat zeg je daarover richting anderen? Hoe deel je dit? Tijdens tien avonden en een weekend ben je met een groep jongeren hiermee bezig. Je eigen inbreng is daarbij top.


Hoe werkt de Youth Bèta cursus?
In het kort ziet het er ongeveer zo uit; elke woensdagavond komen we als groep bij elkaar. De inloop is vanaf 18.20 uur, om 18.30 gaan we gezamenlijk eten.

Het onderwerp van de avond wordt meestal met een PowerPoint of Prezi met filmpjes, muziek of een opdracht gedeeld. Aansluitend wordt er over dit onderwerp in groepjes doorgepraat. Wat heb je zelf met het onderwerp? Hoe denk je erover? Wat moet je ermee? Vragen stellen, delen, luisteren, opzoeken, van alles is possible.
De onderwerpen waar we met elkaar over gaan praten, worden deels door jou, en waar jij mee bezig bent, ingevuld. Halverwege gaan we ook nog een weekendje weg. Dit doen we samen met de Youth Omega. Don't miss it!


Programma
18.20 Inloop

18.30 Gezamenlijke maaltijd

19.45 Koffie, thee, fris, smikkels 

19.55 Worship
20.05 Praatje thema
20.45 Gespreksgroepen

21.30 Exit

 Wie zijn er welkom?

Alle jongeren tussen ± 14 en 18 jaar die nieuwe vrienden willen maken, samen een gezellige tijd willen hebben en meer willen delen over hun christelijk geloof.

Het is een vervolg op Youth Alpha, dus eerst volg je Youth Alpha en daarna ben je van harte welkom bij Youth Bèta.

Bij de Youth Beta hoef je niet elke week te komen. Als je een keer niet kunt is dat jammer maar geen probleem om deel uit te maken van de Youth Beta, kom gerust een andere keer.
Wat kost Youth Bèta?
Per avond inclusief maaltijd € 2,50. Weekend: ± € 25, -


Alle avonden: Alle avonden mag je vrijblijvend binnenlopen om te kijken of het wat voor je is. Je mag ook gerust één keer komen kijken en daarna nooit meer. De avonden zijn absoluut vrijblijvend. Maar na elke keer heb je zeker nieuwe vrienden gemaakt. Wil je een keer een gast meenemen dan is dat natuurlijk mogelijk.

 

Waar: Jongerencentrum De Mix
Venestraat 8
8261 KE Kampen.

Wanneer: 
Het nieuwe seizoen start op woensdag 22 januari 2020

Vervolgdata:

Alle woensdagen t/m eind april.

 

Contact:
Youth Bèta: Rosanne Overeem
E-mail: youthbeta@yfckampen.nl